De Merken Mensen ‘Top marketeers’
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object

Agenda

Jaap Toorenaar

13-02-2020
13 februari

Auteur van het boek ‘Hoe verzinnen ze het?', Jaap Toorenaar is te gast bij DMM. 

Eind maart 2019 verscheen Jaap zijn boek. DIt boek gaat over de de hoogtepunten uit onze reclamegeschiedenis en campagnes die miljoenen Nederlanders kennen. De zwanen van KLM, John de Manager van Cup-a-Soup, de olifant van Rolo, Petje Pitamientje, de supermarktmanager van Albert Heijn, Even Apeldoorn bellen, Martine Bijl van Hak en nog veel meer.

De geboorteverhalen van die memorabele campagnes worden verteld door de bedenkers zelf; Toorenaar heeft meer dan 50 reclamemensen gesproken voor zijn interviewboek. Ze vertellen openhartig over hun zoektocht naar een goed idee, over hun opdrachtgevers en hun briefings en over de eerste reacties van hun klanten op hun voorstellen. Die waren niet altijd positief.

Jaap Toorenaar is zelf ook reclamemaker. Hij heeft bedacht 'Calvé pindakaas. Wie is er niet groot mee geworden?’ en de eerste commercials met dat thema, met Evert van Benthem en Joop Zoetemelk. Andere zinnen van zijn hand zijn o.a: 'Een beter milieu begint bij jezelf.’ 'NRC Handelsblad. Slijpsteen voor de geest’ en 'De maatschappij. Dat ben jij’.

Reclame is een moeilijk vak; veel reclames zakken meteen weg in het moeras van ons geheugen. Toorenaar geeft tijdens deze sessie heldere tips en richtlijnen aan marketeers die WEL indruk willen maken.

Google

14-02-2017
14 februari

Wake up call Digital Marketing door Google 
Hoe kan Google ons als traditionele FMCG-ers anders laten denken 
Op 14 februari as zijn we te gast op het hoofdkantoor van Google. Google vliegt dit onderwerp aan vanuit de theorie van Byron Sharp ‘How brands grow’: het continu bereiken van al je categorie kopers betekent dat je moet compenseren voor mensen die via tv niet meer goed te bereiken zijn. Dat kan o.a. d.m.v. inzet online video als aanvullend bereik op TV. Google geeft ons inzicht in studies die dit aanvullend bereik aantonen. 
Ook gaan we in op digital branding en impactfull content. Google deelt inzichten vanuit Google analytics o.b.v. ‘walk of clues’ en gaat met ons in discussie hoe je daarmee anders naar het creëren van content kunt kijken. Tot slot leren ze ons de rules of the game m.b.t. digital branding. 

Met veel plezier nodigen we je voor 14 februari uit voor onze volgende inspirerende Anello bijeenkomst op het bijzondere hoofdkantoor van Google. Hierin bieden we je inspiratie, tips en trics en hopen we je anders te kunnen laten denken. Uiteindelijk moeten we namelijk allemaal een ander soort content gaan bieden die hoort bij een ander soort media inzet. 

Programma: 
13.30 Ontvangst Google Hoofdkantoor, Claude Debussylaan 34, Amsterdam 14.00 Presentatie en interactieve sessie 17.30 Borrel 18.30 Diner