De Merken Mensen ‘Top marketeers’
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object

Agenda

Jaap Toorenaar

13-02-2020
13 februari

Auteur van het boek ‘Hoe verzinnen ze het?', Jaap Toorenaar is te gast bij DMM. 

Eind maart 2019 verscheen Jaap zijn boek. DIt boek gaat over de de hoogtepunten uit onze reclamegeschiedenis en campagnes die miljoenen Nederlanders kennen. De zwanen van KLM, John de Manager van Cup-a-Soup, de olifant van Rolo, Petje Pitamientje, de supermarktmanager van Albert Heijn, Even Apeldoorn bellen, Martine Bijl van Hak en nog veel meer.

De geboorteverhalen van die memorabele campagnes worden verteld door de bedenkers zelf; Toorenaar heeft meer dan 50 reclamemensen gesproken voor zijn interviewboek. Ze vertellen openhartig over hun zoektocht naar een goed idee, over hun opdrachtgevers en hun briefings en over de eerste reacties van hun klanten op hun voorstellen. Die waren niet altijd positief.

Jaap Toorenaar is zelf ook reclamemaker. Hij heeft bedacht 'Calvé pindakaas. Wie is er niet groot mee geworden?’ en de eerste commercials met dat thema, met Evert van Benthem en Joop Zoetemelk. Andere zinnen van zijn hand zijn o.a: 'Een beter milieu begint bij jezelf.’ 'NRC Handelsblad. Slijpsteen voor de geest’ en 'De maatschappij. Dat ben jij’.

Reclame is een moeilijk vak; veel reclames zakken meteen weg in het moeras van ons geheugen. Toorenaar geeft tijdens deze sessie heldere tips en richtlijnen aan marketeers die WEL indruk willen maken.

Richard van Hooijdonk

27-05-2014
27 mei

Door sociale en nieuwe media verandert de manier waarop bedrijven en instellingen communiceren drastisch. Veel organisaties hebben Social Media reeds in hun communicatiemix opgenomen, maar nu wordt het tijd voor de volgende fase. Inmiddels zijn bedrijven en consumenten massaal actief op Facebook, Twitter, LinkedIn en vele andere netwerken. Maar hoe kun je daar als organisatie structureel van profiteren? Wat is nu de echte ‘Next Step in Social Media’? Hoe kunnen organisaties structureel van Social Media profiteren? Topspreker Richard van Hooijdonk neemt je mee naar de volgende fase van Social Media en geeft je een ‘Social wake-up call’. Vele anekdotes, cases, voorbeelden, toepassingen en video’s komen in zijn presentatie voorbij. Je maakt kennis met Mens 3.0, de ‘Social Army’ en het belang van relevantie en content . Ook introduceert hij de ‘Social Media Cycle’, een handig stappenplan voor de ontwikkeling van een social media strategie. De sessie levert inspiratie, kennis en interessante handvatten op. Na deze sessie ben je volledige op de hoogte en geïnspireerd. De sessie wordt afgesloten met de uitleg van een praktisch stappenplan voor de ontwikkeling van een krachtige social media strategie.