De Merken Mensen ‘Top marketeers’
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object

Agenda

Jaap Toorenaar

13-02-2020
13 februari

Auteur van het boek ‘Hoe verzinnen ze het?', Jaap Toorenaar is te gast bij DMM. 

Eind maart 2019 verscheen Jaap zijn boek. DIt boek gaat over de de hoogtepunten uit onze reclamegeschiedenis en campagnes die miljoenen Nederlanders kennen. De zwanen van KLM, John de Manager van Cup-a-Soup, de olifant van Rolo, Petje Pitamientje, de supermarktmanager van Albert Heijn, Even Apeldoorn bellen, Martine Bijl van Hak en nog veel meer.

De geboorteverhalen van die memorabele campagnes worden verteld door de bedenkers zelf; Toorenaar heeft meer dan 50 reclamemensen gesproken voor zijn interviewboek. Ze vertellen openhartig over hun zoektocht naar een goed idee, over hun opdrachtgevers en hun briefings en over de eerste reacties van hun klanten op hun voorstellen. Die waren niet altijd positief.

Jaap Toorenaar is zelf ook reclamemaker. Hij heeft bedacht 'Calvé pindakaas. Wie is er niet groot mee geworden?’ en de eerste commercials met dat thema, met Evert van Benthem en Joop Zoetemelk. Andere zinnen van zijn hand zijn o.a: 'Een beter milieu begint bij jezelf.’ 'NRC Handelsblad. Slijpsteen voor de geest’ en 'De maatschappij. Dat ben jij’.

Reclame is een moeilijk vak; veel reclames zakken meteen weg in het moeras van ons geheugen. Toorenaar geeft tijdens deze sessie heldere tips en richtlijnen aan marketeers die WEL indruk willen maken.

Eugene Roorda

04-02-2014
04 februari

We starten dit jaar op wel heel bijzondere wijze met reclamegoerroe Eugene Roorda. Hij is copywriter, communicatiestrateeg, spreker, columnist. Heeft een zeer eigenzinnige visie op het vak die hij graag deelt met klanten en collega’s. Niet om gelijk te krijgen, maar om relevant werk te kunnen maken voor relevante adverteerders. Wat gezien zijn wapenfeiten behoorlijk goed gelukt is en nog steeds goed lukt. In het verleden was Eugene copywriter bij FHV BBDO en Ogilvy & Mather. En creatief directeur bij Publicis en McCann Erickson. Richtte in 1998 Roorda Reclamebureau op. Wil je een voorproefje van reclamegoeroe Eugène Roorda? Hij  beschouwt de hele wereld door zijn scherpe maar oprechte reclamebril, iedere dinsdag om 06.40 op BNR.